Configure your bike

Technologisch vernuft uit Nijmegen

Better eBike staat voor optimaal rijcomfort en natuurlijk rijgedrag dankzij de innovatieve ondersteuning. Deze ultieme lowrider voegt het beste van twee werelden samen. Een relaxte en comfortabele rit met ruim voldoende power om vlot cruizend op bestemming te komen. De intensiteit van de ondersteuning op maat in te stellen. Zo wordt uw Better e Bike een verlengstuk van uw cruizing wensen: een unieke, chique, custom lowrider met een ongekende funfactor voor een dagelijkse glimlach op uw gezicht.

Er zijn verschillende Better eBike modellen waarbij je de keuze hebt uit een voor- of een achterwiel motor, een vaste of een uitneembare accu en de keuze van de plek van de accu.

De motor

Hoe meer newtonmeter (Nm), hoe krachtiger de motor is. De meeste e-bikes zijn uitgerust met 10 Nm, maar bij Better eBike zijn alle elektrische fietsen uitgerust met minimaal 20 Nm. Het is zelfs mogelijk om een eBike te kiezen tot wel 65 Nm! Dankzij het elektrische systeem wordt de kracht die de cruiser op de pedalen uitoefend aangevuld, waardoor de cruiser nog meer ontspannen en relaxter over de wegen rijdt. Deze ondersteuning maakt elke rit met de wind mee. Met alle gemak is het nu mogelijk om grotere afstanden te cruizen zonder extra inspanning. Met gemak wordt de maximaal toelaatbare snelheid van 25 km/h gehaald.

Het aandrijfsysteem is kwalitatief hoogstaand met goede referenties. Een persoonlijke benadering staat centraal. Dit vertaalt zich in maatwerk qua hardware (bv. voorwiel of achterwiel motor, etc.) en software (mate van ondersteuning en koppel, etc.) op uw better e bike.

De voorwielmotor is de ideale motor voor de lange afstand fietser, die meer vraagt van de motor dan normaal. Door zijn lichte ontwerp en vederlichte vrijloop mechanisme voelt de motor licht aan en haalt hierdoor een hogere actieradius op een acculading. Deze motoren beschikken over een vrijloop. Dit houdt in dat je zonder ondersteuning ook nog erg licht kan fietsen.

De achterwiel motor geeft een hoog koppel en eventueel een hoog toerental. Geschikt voor alle type fietsen met kleine wieldiameters of fietsen die meer kracht nodig hebben. Beide motoren zijn geschikt voor schijfremmen

Actieradius

De actieradius geeft aan hoe ver je kunt rijden zonder de accu op te laden. De actieradius is afhankelijk van het aantal Ampère-uur (Ah) van de accu. Hoe meer Ampère-uur hoe groter de ‘tank’ van je Better eBike. Er zijn verschillende factoren die de actieradius positief of negatief beïnvloeden, bijvoorbeeld gewicht, tegenwinden, rijgedrag (meetrappen), de mate van ondersteuning. Omdat Better eBike ook de accu op uw wensen aanpast en samenstelt, garandeert Better eBike een actieradius van 45 km bij de zwaarste omstandigheden, zoals tegenwind, niet meetrappen en de zwaarste ondersteuning. De inspanning die u zelf levert boven op de ondersteuning draagt bij aan een hogere actieradius.

Het frame

Het frame vormt de basis van de Better eBike. Het stalen frame rijdt comfortabel, is flexibel en zwaar. Door de gestretchte lengte van het frame maakt elke rit zeer stabiel; ook bij hogere snelheden. Het frame is volledig van hoogwaardig staal en maakt het daardoor geschikt voor alle aanpassingen ten behoeve van uw wensen.

De kenmerkende stylische boogvorm maakt het frame uitermate bestendig tegen vermoeiing. Deze term beschrijft voor een groot deel de levensduur van een frame. Onder vermoeiing verstaan we het verschijnsel dat optreedt wanneer we een cyclische belasting met een bepaalde kracht uitoefenen op het materiaal. Een goed voorbeeld van cyclische belasting is de pedaalbeweging en de kracht die voorvloeit door het frame (bv achterbrug).

Het stalen frame is erg duurzaam en is erg bestendig tegen breuk of grote vervormingen door stoten of botsingen. De keuze voor staal (in tegenstelling tot aluminium of carbon) geeft frame een grote impactweerstand.

Het stalen frame is volledig gepoedercoat. Dit maakt het frame bestendig tegen de Nederlandse weersinvloeden en maakt uw better e bike zeer duurzaam.

De banden

De brede banden zorgen voor maximaal rij genot bij oneffenheden in de weg. Ondanks de breedte heeft hebben de banden een lage rolweerstand; mede te danken aan het lengteprofiel. Het lengteprofiel op de banden geeft u ultiem grip in alle bochten. Door de banden op de voorgeschreven druk te houden zorgt u voor de minste rolweerstand met behoudt van comfort. Simpel, praktisch, doeltreffend!

Tips

Rij niet met je nieuwe racebanden op nat wegdek. De matrijs is bij de productie van veel banden ingespoten met siliconenspray. Dit zorgt ervoor dat de banden goed uit de matrijs willen. Op een nat wegdek hebben de banden daardoor echter weinig grip. De spray is na een aantal ritjes van je band gesleten.

Ga je in de regen rijden en wil je toch redelijk grip hebben en minder kans op een lekke band? Door je banden af te nemen met azijn ontvet je de banden. Je hebt meer grip en vuil blijft minder snel aan je band plakken.

Controleer je bandenspanning voor elke rit. Een bandendrukmeter kan uitkomst bieden als je deze heel precies wilt weten. Hiermee kun je meteen de meter van je pomp controleren.

Tassen

De Better eBags zijn volledig op maat te maken naar uw transportbehoeften. Dit maakt dat de tassen het midden houden tussen vorm en functie. Ze zijn tevens ideale uithangborden voor de uitstraling van uw bike; zakelijk en privé. De tassen zijn gemaakt leer van de meest hoogwaardige kwaliteit, aluminium, of een combinatie van deze materialen.

Voor de leren tassen worden alleen speciaal gelooid en gewaxt leder in een dikte van 3+(mm) gebruikt. Om de deze leren tassen vormvast te houden worden ze voorzien een 2mm dik kunststof pantser.

Naast de diversiteit in materiaalkeuze zijn ook een scala aan kleuropties mogelijk. Uiteraard naadloos aansluitend met uw persoonlijke voorkeur.

Accessoires

Accessoires maken uw persoonlijk statement helemaal af. De kers op de taart. Over de top of subtiel, door de juiste accessoires onderstreept u uw statement en creëert u een bike passend bij uw uitstraling.

Contact

Werkplaats Better eBike
Brederostraat 89
6531CC, Nijmegen
Nederland
Telefoonnummer +316 45 11 0403
Email info@betterebike.nl